Select Page

Noord holland is de meest ondernemend provincie van het land, dat blijkt uit cijfers van CBS. Naast Amsterdam zijn er in Haarlem en opvallend genoeg in Laren boven gemiddeld veel startende ondernemers. Opmerkelijk is verder dat Den Helder en Heemskerk qua startups ver onder de landelijke gemiddelde zitten. Den Helder bungelt helemaal onderaan in de lijst. Toch zijn er jonge ondernemers die het aan durven om juist daar een bedrijf op te starten.

Hier aan de rand van de stad staat het hoofdkantoor van MusjrooM. Het Helderse internetbedrijf wilt binnenkort lastminute accommodaties verhuren. Een idee uit nood geboren!

Khosrou: “Ik studeerde in Amsterdam en ik bleef vaak vast te zitten op station in Amsterdam, ik had bijv. een tentamen, in de avond kwam ik naar centraal station en “ding dong” hoorde ik een bel van de laatste trein naar den helder rijdt niet.

Ik kon niet gewoon op dezelfde dag het liefst binnen enkele minuten lastminute een betaalbare accommodatie vinden. Omdat het vaak een signaal was, dacht ik: hier moet echt wat aan gedaan worden. Maar er zijn meer voordelen om in Den Helder een bedrijf op te starten.

Khosrou: “Tuurlijk, het is goedkoper, want als je zo’n ruimte in Amsterdam moet huren ben je al duizenden euro’s kwijt en als een startup is dat niet echt handig.

De site en de App zijn nog volop in ontwikkeling en dat kan nog voorlopig in Den Helder, maar de stap naar de randstad is niet ver weg.

Khosrou: “er is ook niet echt een snelweg hier naar toe. Ik snap op dat gebied wel, maar we zijn tenslotte een internet bedrijf, we zijn sowieso van plan om international te gaan. Hopen dat het komt goed

Goed in de gaten houden.

– NHNieuws

Starts at 03:16. http://www2.nhnieuws.nl/video/iframe?m=175177